dilluns, 9 de setembre del 2013

Ous a la marinera

Ingredients per 4 persones:
-8 ous
-400gr de rap
-16 llagostins
-400gr de cloïsses
-1 manat d’alls tendres
-sal
-oli d’oliva

Per la beixamel:
-40gr de mantega
-30gr de farina
-500ml de llet
-sal
-pebre negre
-nou moscada

Elaboració:

Per fer la beixamel, posem en un cassó a foc lent la mantega, hi afegim la farina tamisada i ho barregem bé amb l’ajuda d’unes varetes de cuina. Hi aboquem la llet a poc a poc sense deixar de remenar fins a obtenir una crema llisa sense grumolls; afegim la sal, el pebre i la nou moscada. La beixamel ha de quedar lleugera, no gaire espessa.
Després obrim les cloïsses el bany maria. Pelem també els llagostins.
En una cassola o paella amb un rajolí d’oli marquem el rap tallat a medallons. Quan es comenci a daurar, hi afegim els alls tendres tallats ben petits, els llagostins i les cloïsses. Ho coem tot junt uns 3 minuts aproximadament.
Ho repartim en cassoletes individuals, hi posem 2 ous a cada una i un parell de cullerades de beixamel, ho posem al forn uns 10 minuts fins que la clara d’ou qualli.
Aquesta recepta és de la revista CUINA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada