Ingredients:
-1 iogurt de
llimona o natural
-sucre
-farina de
reposteria
-oli de gira-sol
o d’oliva
-anís
-1 sobre de
llevat Royal
-3 ous
-canyella en pols
-2 pomes grans o
3 de petites
-mantega
Preparació :
Avoquem el iogurt
en un bol gran i utilitzem l’envàs del iogurt com unitat de mesura per l’oli, el
sucre i la farina amb les següents proporcions:
-oli, mig got
- sucre,2 gots
- farina 3 gots
-oli, mig got
- sucre,2 gots
- farina 3 gots
Afegim un raig
d’anís al gust.
A continuació
tirem els 3 ous sencers, el sobre de
llevat i un polsim de canyella en pols.
Barregem tots els ingredients fins aconseguir una
massa homogènia.(sense grumolls). Després pelem i tallem
les pomes a làmines .
Untem un motlle
pel pastis amb la mantega. Hi posem la meitat de la pasta i la meitat de la
poma, després afegim l’altra meitat de la
pasta i, per sobre, la resta de la poma.
Posem-ho en el forn
a uns 180º entre 25 -30 minuts .
Una vegada cuit, retirem el pastís momentàniament per posar-hi una mica de sucre per sobre i ho
deixem gratinar breument.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada