divendres, 12 de juliol de 2013

Fricandó

Ingredients:
- 1 llata de vedella tallada fina
- 50gr de moixernons
- 2 cebes
- 2 tomàquets trinxats sense pell ni llavors
- 1 raig de vi ranci o de brandi
- farina
- oli
- sal
- pebre
- sucre
- aigua

Per fer la picada
- 1 o 2 grans d’all (depèn de la mida)
- 1 grapadet d’ametlles i avellanes torrades
- julivert

Elaboració:
Posem els moixernons en remull una hora aproximadament.
Salpebrem i enfarinem la carn, la fregim molt lleugerament i la reservem dins d'una cassola plana.
En el mateix oli de fregir la carn fem el sofregit amb la ceba i a mig coure hi afegim  el tomàquet. Posem-hi sal i una mica de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Quan estigui cuit tirem-hi el vi ranci i ho deixem reduir. Hi afegim un gotet d’aigua i deixem uns 10 minuts que faci el xup-xup a foc lent. 
Passem aquesta salsa per un colador ben fi, tot aixafant-la amb l’ajuda d'una cullera o de la massa d'un morter i ho posem damunt la carn. Mullem-ho amb aigua fins que cobreixi la carn i hi afegim els moixernons. Finalment fem la picada amb l’all, les avellanes, ametlles i el julivert. Deixem-ho coure tot fins que la carn estigui ben tendre.
El sofregit si volem no cal colar-lo, però així queda la salsa més fina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada