-150gr d’arròs
-1 gra d’all
-1 litre d’aigua
-1 cua de rap
petita, sense l’espina (de 250gr aproximadament)
-1 ceba tendra
grossa
-1 pastanaga
-8 o 10 tirabecs
-fulles de
julivert
-oli d’oliva
-sal
Elaboració:
Per començar en
un cassó posem l’aigua a bullir. Mentrestant pelem l’all, tallem la ceba en
làmines fines i quan l’aigua arrenqui el bull incorporem-hi el gra d’all
sencer, un fil d’oli i la ceba i deixem-ho coure durant dos minuts. Seguidament,
afegim-hi l’ arròs, un polsim de sal i deixem-ho coure durant 10minuts a foc
fort.
A continuació,
tallem la pastanaga i les tavelles dels tirabecs en juliana molt fina, ho
afegim en el cassó de l’arròs passats els 10 minuts. Deixem-ho coure uns tres
minuts més, posem-hi el rap tallat a medallons, deixem-ho coure dos minuts més,
rectifiquem de sal, retirem el cassó del foc, afegim-hi el julivert i un raig d’oli.
Remenem-ho amb cura i deixem-ho reposar un parell de minuts abans de servir.
Aquesta recepta
es de la Carme Ruscalleda. La va fer fa unes setmanes a TV3.
Si no tenim
tirabecs amb pèsols molt tendres també pot quedar bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada