dissabte, 9 de febrer de 2013

Coll de xai estofat

Ingredients (per 4 persones):

-2 colls de xai tallats a trossos
-1 ceba
-1 tomàquet
-5 carxofes
-2 pastanagues
-3 patates
-1 grapat de pèsols
-vi  ranci
-oli
-sal
-1/2 branca de canyella
-1 fulla de llorer


Preparació:

Tallem les verdures a bocins. Pelem i tallem les carxofes a trossos, les posem en un bol amb aigua, una fulla de julivert i una culleradeta de farina perquè no s’ennegreixin.
Les patates les tallem a trossos (esqueixades).
Posem en una cassola el xai amb oli, el llorer i la canyella, i deixem que s’enrosseixi una mica. Afegim-hi un raget de vi ranci.
Anem posant les verdures: primer la ceba i el tomàquet pelat, desprès la pastanaga, les patates i les carxofes. Ho remenem tot junt i hi afegim l’aigua fins que cobreixi la vianda. Posem-hi sal i els pèsols si són congelats, sinó els posarem abans amb les altres verdures.
Ho coem tot a foc mig. Estarà cuit quan les patates estiguin toves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada