-2 colls de xai
tallats a trossos
-1 ceba
-1 tomàquet
-5 carxofes
-2 pastanagues
-3 patates
-1 grapat de
pèsols
-vi ranci
-oli
-sal
-1/2 branca de
canyella
-1 fulla de
llorer
Preparació:
Tallem les verdures
a bocins. Pelem i tallem les carxofes a trossos, les posem en un bol amb aigua,
una fulla de julivert i una culleradeta de farina perquè no s’ennegreixin.
Les patates les
tallem a trossos (esqueixades).
Posem en una
cassola el xai amb oli, el llorer i la canyella, i deixem que s’enrosseixi una
mica. Afegim-hi un raget de vi ranci.
Anem posant les
verdures: primer la ceba i el tomàquet pelat, desprès la pastanaga, les patates
i les carxofes. Ho remenem tot junt i hi afegim l’aigua fins que cobreixi la
vianda. Posem-hi sal i els pèsols si són congelats, sinó els posarem abans amb
les altres verdures.
Ho coem tot a foc
mig. Estarà cuit quan les patates estiguin toves.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada