diumenge, 6 de gener del 2013

Lioneses de gruyère

Ingredients:
- un quart de litre d'aigua
- 125 gr de mantega
- 125 gr de farina
- 3 ous
- 125 gr de gruyère ratllat

Preparació:
Es posa l'aigua a bullir amb la mantega. Quan arrenqui el bull es retira del foc i s'hi afegeix la farina. Es remena ben bé fins que quedi una pasta. Continuant fora del foc s'hi afegeixen els ous d'un en un: només s'hi ha d'afegir el següent quan l'anterior ha quedat ben incorporat a la mescla. La pasta ha de quedar ben espessa (potser amb 2 ous n'hi ha prou i no cal afegir el tercer) per tal que les lioneses surtin ben inflades i esponjoses. Posteriorment s'hi afegeix el formatge.
Es posa en una mànega pastissera i se'n fan unes petites boletes a una safata del forn. Es posa al forn preescalfat a 180ºC durant 20 minuts. No s'ha d'obrir mai el forn, sinó no pujarien de volum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada