dimarts, 1 de gener del 2013

Escudella de Nadal

Ingredients (per 8 persones):
1 os gros del genoll de vedella
1 tros de costella de vedella
1 tros de conill de vedella
1 peu de porc
1 os de l’espinada de porc
1 tros d’orella de porc
1 os blanc de porc
2 quarts de la cuixa de pollastre o 1 de pollastre i 1 de gallina
1 botifarra negra
1 porro
1 nap
1 xirivia
1 fulla d’api
3 pastanagues
3 patates
Mig pot de cigrons
Mitja col
300 gr. de galets

Per la pilota
200 g de carn picada de vedella
250 g de carn picada de porc
1 ou
All i julivert
Una molla de pa remullada amb llet
Farina
Sal

Preparació:
En una olla amb aigua freda posem les carns, menys la botifarra i la carn de la pilota. Ho fem bullir una hora, escumant-ho sovint. Afegim-hi les herbes del caldo, menys la col i les patates i que bulli una hora més. Hi afegim sal al gust.
Mentrestant, farem la pilota barrejant tots els ingredients treballant-los amb les mans una bona estona fins que quedin ben lligats donem-li la forma ovalada.
S’hi afegeix al brou la col i els cigrons i que bulli tot mitja hora més. Al final la patata, la pilota i la botifarra negra. Passada mitja hora més ho colem i amb el brou cuinem els galets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada