divendres, 14 de setembre de 2012

Lasanya

-1 ceba
-2 o 3 tomàquets
-1carbassó
-1 albergínia
-1 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-300 gr de xampinyons
-1/4 de kg de carn picada de porc
-all i julivert
-18 plaques de lasanya (precuinat)

 Beixamel:
 -1 litre de llet
 -50gr de Farina
 -50 gr de mantega
 -sal
 -nou moscada
 -formatge ratllat

 Preparació:
 Posem la ceba a sofregir en una cassola amb oli. Passats uns minuts el pebrot vermell,el verd,el carbassó i l’albergínia, tot tallat a daus. Ho salem. El tomàquet el fem amb una paella a part, pelat i li traiem una mica les llavors. Hi posem sal i una culleradeta de sucre. Els xampinyons també els fem a part, tallats a lamines amb all i julivert. Posem totes les verdures que hem cuit fins ara a la mateixa cassola, juntament amb la carn picada i ho deixem coure a foc ben baix fins que tot quedi ben caramel•litzat (una hora aproximadament).
 Posar les plaques de lasanya en remull amb aigua calenta uns deu minuts. S’escorren i anem muntant la lasanya: tres pisos de placa de pasta per dues de farcit.
 Per fer la beixamel: es fon la mantega. Es posa la farina, la remenem fins que quedi enrossida i li afegim la llet sense parar de remenar. Hi afegim sal i nou moscada.
 Posem la beixamel sobre la lasanya hi ho gratinem al forn amb formatge ratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada