dimarts, 1 de maig de 2012

Un pastís per en Pep Guardiola

Ingredients:

Pel pa de pessic
- 1 iogurt de llimona
- 2 ous 
Agafant la mesura del got del iogurt...
- 2 mides de farina
- 1 i mig de sucre blanc
- Mig sobre de llevat
- Un terç d'oli
- Un terç d'anís

Per la cobertura
- Mig pot de melmelada d'albercoc (180 gr)
- Mig pot de melmelada de maduixa (180 gr)
- Xocolata blava (jo l'he pogut trobar al "Farinetes" del Forn Baltà de Sants)
- Xocolata negra
- Colorants alimentaris blau, groc i vermell (jo he utilitzat el de la marca Vahiné, també en venta al Forn Baltà)
- Sucre glas
- Fulles de gelatina


Preparació:

Per fer el pa de pessic, s'agafen tots els ingredients necessaris i es barregen amb les varilles elèctriques. Untem el motlle (amb la forma de l'escut del Barça) amb mantega i li aboquem la barreja. Es posa al forn, preescalfat a uns 180ºC, i coure-ho durant uns 20 minuts aproximadament (cada forn és diferent i s'ha d'anar control·lant).
Ara anem per la cobertura. Triturem la melmelada d'albercoc, l'escalfem una mica i hi afegim dues fulles de gelatina prèviament remullades. Es remena tot i s'hi afegeix unes gotes de colorant groc. Tot seguit aquesta melmelada s'ha d'incorporar al pa de pessic a les parts grogues de l'escut.
Es repeteix el mateix procediment amb la melmelada de maduixa, però afegint colorant groc a una meitat de la mescla i colorant vermell a l'altre, obtenint una melmelada de maduixa vermella (per les franges de la senyera i la Creu de Sant Jordi) i una altra grana (per les franges de la bandera blaugrana).
Fonem la xocolata blava afegint unes gotes de colorant blau. Afegir ràpidament al pastís.
Fonem la xocolata negra, que utilitzarem per fer les lletres i franges de la pilota.
Per últim, utilitzarem el sucre glas pel blanc de la Creu de Sant Jordi.


Aquest pastís està dedicat a en Pep Guardiola. Que tinguis salut, sort i torna aviat. Un petó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada