dimarts, 1 de maig del 2012

Calamars farcits

Ingredients:
- 8 calamars mitjans
- ½ kg de cloïsses
- Oli
- Sal
- 100gr de cansalada curada (no fumada)
- 1 ou dur
- 4 pebrots del piquillo o escalivat
- 30 gr de pinyons

Pel sofregit
- 1 ceba  
- 1 tomàquet
- 100 ml de vi blanc
- 250 ml de fumet de peix(aproximadament)

Per la picada
- 1 grad’all
- Julivert
- Ametlles i avellanes
- 20 gr de pinyons
- 1 culleradeta de farina.

Preparació:
Netegem els calamars i en reservem les potes i les aletes. Fem el fumet amb espines i algun cap de peix (de lluç, rap, bruixa,...)amb una ceba, un tomàquet, una pastanaga, un gra d’all, una fulla de julivert i ¾ de litre d’aigua. Deixem que bulli a foc mig, fins que es redueixi a la meitat i després  ho colem.
Posem les potes i les aletes dels calamars en una paella amb una mica d’oli.  A mig coure incorporem la cansalada. Quan estigui tot cuit ho piquem amb la picadora procurant que no quedi un puré. Hi afegim el pebrot, l’ou tallat ben petit i els pinyons.  Amb aquesta massa farcim els calamars.
Els posem a la cassola amb oli, sal i els deixem enrossir  una mica. Apaguem el foc.
Amb una paella, fem el sofregit amb la ceba i el tomàquet ratllat, sal i una mica de sucre.  A mig coure hi posem una culleradeta de farina, li donem un parell de voltes, hi tirem el vi, deixem que s’evapori  i afegim el fumet. Ho deixem coure una estona fins que espesseixi , el  passem per un xino i ho aboquem per sobre del calamars.
Fem la picada amb l’all el julivert, les ametlles, les avellanes i els pinyons. Ho afegim a la cassola, junt amb les cloïsses que prèviament haurem  obert al vapor.
Rectifiquem de sal i deixem coure a foc baix uns minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada