dimecres, 18 d’abril de 2012

Canelons de peix

Ingredients:

- una cua de rap petita
- mig lluç de palangre
- 1/4 kg de gambetes
- 1/4 kg de musclos
- 1 ceba grossa
- 2 tomàquets petits
- vi blanc
- aigua
- sal
- formatge ratllat
- pasta de canelons (per uns 30 canelons)

Beixamel
- 1 litre de llet
- 50gr de mantega
- 50 gr de farina
- nou moscada
- sal

Preparació:

Obrim els musclos amb una mica d'aigua, els separem de la closca, els tallem ben petits i reservem
el caldo.
Pelem les gambetes, un cop pelades, les passem per la paella, les tallem ben petites i guardem els caps i les closques.
En una plata, amb una mica d'oli, hi posem ceba tallada fina i tomàquet pelat a bocins (no gaire quantitat). Ho posem a coure el forn. Quan estigui ben tou li afegim el lluç i el rap sense pell ni espines i ho deixem coure uns 10 minuts.
Un cop ho traiem del forn ho aixafem amb una forquilla (el rap, el lluç, la ceba i el tomàquet) i afegim els musclos, les gambetes i 4 o 5 cullerades de beixamel. Bullim amb aigua, sal i una mica d'oli la pasta de canelons uns 10-12 minuts.Quan estiguin cuits els colem i refredem sota l'aixeta de l'aigua, els estirem a sobre de un drap net, els farcim i els posem a la plata pel forn.
Sofregim una mica de ceba i de tomàquet,i posem els caps i closques de les gambetes,un rajolí de vi, el caldo dels musclos i si cal una mica mes d'aigua, que cogui tot junt uns 15 minuts aproximadament. Ho aixafem bé per treure tot el suc dels caps i ho passem per un xino. Reservem la salsa que quedi.
Fem la beixamel amb la mantega, la farina, la llet, sal i nou moscada. Quan espesseixi hi afegim la salsa de les gambes o barreguem tot bé i ho deixem coure uns minuts sense deixar de remenar.
Posem la beixamel per sobre dels canelons, li afegim el formatge ratllat i uns dauets de mantega i ho gratinem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada