dimarts, 8 d’abril del 2014

Arròs amb bacallà



-Ingredients per 4 persones:
-300gr de bacallà esqueixat
-400gr d’arròs bomba
-1 ceba grossa
-2 o 3 tomàquets madurs
-3 carxofes
-1 pebrot verd
-Pèsols
-Oli
-Sal
-800ml de caldo de peix
-1 gra d’all
-Julivert
-Safrà (opcional)
-Tires de pebrot vermell escalivat (opcional)

Elaboració:
Posem el bacallà a dessalar una bona estona i li canviem l’aigua un parrell de vegades.
En una paella o cassola sofregim la ceba tallada petita, el pebrot verd, el tomàquet ratllat i 2 carxofes pelades i tallades a bocins. A continuació hi posem l’arròs, ho sofregim tot una mica i hi afegim el caldo calent. Quan arrenqui el bull deixem-lo coure uns 5 minuts. Després ho passem al forn fins que l’arròs estigui cuit. Abans de treure’l del forn posem la picada d’all i julivert i una mica de safrà i les tires de pebrot vermell.
Amb la carxofa que ens queda podem fer unes xips, tallant-la ben fina amb una mandolina, enfarinada i fregida. Finalment la servirem damunt de l’arròs.

1 comentari: