-300gr de bacallà
esqueixat
-400gr d’arròs
bomba
-1 ceba grossa
-2 o 3 tomàquets
madurs
-3 carxofes
-1 pebrot verd
-Pèsols
-Oli
-Sal
-800ml de caldo
de peix
-1 gra d’all
-Julivert
-Safrà (opcional)
-Tires de pebrot
vermell escalivat (opcional)
Elaboració:
Posem el bacallà
a dessalar una bona estona i li canviem l’aigua un parrell de vegades.
En una paella o
cassola sofregim la ceba tallada petita, el pebrot verd, el tomàquet ratllat i
2 carxofes pelades i tallades a bocins. A continuació hi posem l’arròs, ho
sofregim tot una mica i hi afegim el caldo calent. Quan arrenqui el bull deixem-lo
coure uns 5 minuts. Després ho passem al forn fins que l’arròs estigui cuit.
Abans de treure’l del forn posem la picada d’all i julivert i una mica de safrà
i les tires de pebrot vermell.
Amb la carxofa
que ens queda podem fer unes xips, tallant-la ben fina amb una mandolina,
enfarinada i fregida. Finalment la servirem damunt de l’arròs.
Deliciós, Maria Rosa.
ResponElimina