diumenge, 23 de febrer de 2014

Pastís fred de gall d'indi

Ingredients:
- 400 gr de gall d'indi tallat a làmines
- 6 palets de cranc (surimi)
- 2 llaunes petites de tonyina amb oli d'oliva
- 1 alvocat
- 3 ous durs
- barreja d'enciams
- pa de motlle
- maionesa
- sucre (opcional)

Preparació:
Barregem les potes de cranc i mig alvocat amb una mica de la barreja d'enciams, tallat tot petit, afegint-hi 3 cullerades de maionesa.
També barregem la tonyina, els ous durs picats, l'altre meitat de l'alvocat juntament amb 3 cullerades de maionesa.
Forrem amb paper film un motlle de 22 cm de diàmetre deixant que en sobresurti un bon tros. Sobre el paper film forrem tot el motlle de làmines de gall d'indi fins que en sobresurtin també.
Afegim al motlle forrat una capa horitzontal de pa de motlle i la primera barreja de les potes de cranc. Seguim amb un nou pis de pa de motlle i hi afegim la segona barreja de la tonyina i els ous durs.
Tot seguit tanquem el pastís amb les làmines de gall d'indi i paper film que havien sobresortit. Perquè quedi el pastís ben compacte hi posarem un pes (un plat amb un pes a sobre, per exemple). Guardeu-lo a la nevera un mínim de 12 hores (queda millor fet d'un dia per l'altre).
Per servir-lo l'haureu de desmotllar i l'acompanyarem d'amanida verda. Hi podeu cremar una mica de sucre per sobre.
El gall d'indi es pot substituir per làmines de pernil dolç i els palets de cranc per gambetes pelades i cuites.

Cap comentari:

Publica un comentari