dilluns, 1 d’abril del 2013

Mona de Pasqua



Ingredients:

Pel pa de pessic:
- un iogurt de llimona
- 2 de farina
- 1 i mig de sucre
- 1 sobre de llevat
- 3 ous
- mig d'oli
- un quart d'anís
- un polsim de canyella
(agafant l'embàs del iogurt com a mesurador)

Per la mousse de xocolata:
- 150gr de xocolata de postres (70% de cacau)
- 100gr de nata muntada
- un rajet de rom (o brandy)

Per la decoració:
- Melmelada d'albercoc
- Ametlles laminades
- mantega
- sucre
- I detalls per la decoració


Elaboració:

Per fer el pa de pessic barrejarem el sucre, la farina, el llevat, els rovells d'ou, l'oli, l'anís i la canyella. Muntem les clares i també les hi afegim. Ho posem tot al forn en un motlle untat amb mantega a uns 180ºC uns 35 minuts.
Per la mousse, fondrem la xocolata al bany Maria (o al microones, vigilant que no es cremi) i un cop fosa hi afegirem la nata a poc a poc, anant-ho remenant constantment. Després el rajet de licor.
Prepararem la melmelada d'albercoc abans d'afegir-la a la mona, triturant-la perquè quedi ben fina. Després l'haurem de deixar reposar una estona perquè adquireixi de nou la consistència adequada.
Agafem el pa de pessic, el tallem en horitzontal per la meitat i l'omplim de la mousse de xocolata (en reservem una mica). Cobrim la part superior amb la melmelada i al voltant hi posem mantega amb una mica de sucre (prèviament mesclades) i hi enganxem les làmines d'ametlla que haurem torrat en una paella sense oli. Completem la decoració amb un fil de xocolata al voltant de la mona i els diversos detalls que hi volgueu posar (plomes, figuretes, floretes,...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada