dijous, 7 de març del 2013

Carxofes en tres textures

Crema de carxofes:
-4 carxofes
-1 ceba
-3/4 l de brou vegetal  o aigua
-100ml de crema de llet
-1 culleradeta de mantega
-sal i oli

Xips de carxofes:
-2 carxofes
-farina
-oli de gira-sol
-sal

Carxofes confitades:
-4 carxofes
-oli d’oliva
-2 dens d’all
-llorer
-farigola
-romaní


Elaboració:

Pelem totes les carxofes i les reservem en aigua amb un raig de llimona i una culleradeta de farina (perquè no s’ennegreixin ).
Per fer la crema:
Pelem i piquem la ceba i la posem a sofregir amb un raig d’oli. Afegim les 4 carxofes tallades a  trossos, les sofregim 5 minuts i hi afegim una cullerada rasa de farina. Ho remenem  bé. Afegim el brou i ho deixem coure tot uns 20 minuts.
Triturem-ho i ho passem pel colador xinès, afegim la nata i deixem que torni a bullir. A l’últim moment afegim la mantega. Ho reservem.
Per fer-les confitades:
Tallar 4 carxofes  en 6 o 8 trossos i les posem en un cassó amb les herbes i els alls aixafats i ho cobrim d’oli. Posem-ho a foc lent (que no bulli) fins que les carxofes estiguin tendres. Reservem-ho en el mateix oli.
Per fer les xips:
Tallar 2 carxofes a làmines molt fines (millor amb una mandolina) i les enfarinem. Traiem l’excés de farina (per exemple amb un colador fi) i les fregim a poc a poc amb força oli de gira-sol. Posem les xips en un paper absorbent . Hi afegim  sal.
Posem en el plat la crema calenta al fons, la carxofa confitada i al capdamunt les xips.
Aquesta recepta l’he après en un curs gastronòmic de BCNKitchen.

2 comentaris: