-4 carxofes
-1 ceba
-3/4 l de brou
vegetal o aigua
-100ml de crema
de llet
-1 culleradeta de
mantega
-sal i oli
Xips de carxofes:
-2 carxofes
-farina
-oli de gira-sol
-sal
Carxofes
confitades:
-4 carxofes
-oli d’oliva
-2 dens d’all
-llorer
-farigola
-romaní
Elaboració:
Pelem totes les
carxofes i les reservem en aigua amb un raig de llimona i una culleradeta de
farina (perquè no s’ennegreixin ).
Per fer la crema:
Pelem i piquem la
ceba i la posem a sofregir amb un raig d’oli. Afegim les 4 carxofes tallades a trossos, les sofregim 5 minuts i hi afegim
una cullerada rasa de farina. Ho remenem
bé. Afegim el brou i ho deixem coure tot uns 20 minuts.
Triturem-ho i ho
passem pel colador xinès, afegim la nata i deixem que torni a bullir. A l’últim
moment afegim la mantega. Ho reservem.
Per fer-les
confitades:
Tallar 4
carxofes en 6 o 8 trossos i les posem en
un cassó amb les herbes i els alls aixafats i ho cobrim d’oli. Posem-ho a foc
lent (que no bulli) fins que les carxofes estiguin tendres. Reservem-ho en el mateix
oli.
Per fer les xips:
Tallar 2 carxofes
a làmines molt fines (millor amb una mandolina) i les enfarinem. Traiem l’excés
de farina (per exemple amb un colador fi) i les fregim a poc a poc amb força
oli de gira-sol. Posem les xips en un paper absorbent . Hi afegim sal.
Posem en el plat
la crema calenta al fons, la carxofa confitada i al capdamunt les xips.
Aquesta recepta l’he
après en un curs gastronòmic de BCNKitchen.
M'agraden molt les carxofes, te una pinta boníssima !! Ho provaré.
ResponEliminaChus
Perfecte! A veure si t'agrada!
ResponElimina