diumenge, 17 de març del 2013

Braç de gitano de mascarpone i cafè

Ingredients:

Per la massa:
- 80 gr de farina tamissada
- 4 ous
- 120 gr de sucre
- 1 culleradeta de cafè de llevat

Per la crema de mascarpone:
- 250 gr de mascarpone
- 5 cullerades de sucre glass
- 1 cafè (curt i fort)


Elaboració:
Es separen els rovells de les clares i es monten al punt de neu. Els rovells es barregen amb el sucre, fins que en quedi una crema. Posteriorment hi anirem afegint les clares a punt de neu, la farina tamissada i el llevat en dosis ben petites i sempre barrejant de baix a dalt. Quan acabem d'incorporar tota la farina i les clares i hagi quedat ben barrejat, posarem la pasta resultant en una plata del forn sobre un paper vegetal prèviament untat amb una mica d'oli. La pasta ha d'escampar-se sobre la plata fent un gruix d'un centímetre i mig. Es posa al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 8 minuts. Es treu del forn i es dóna la volta sobre un drap de cuina net i una mica humit. Es treu el paper vegetal (que ha quedat a la part superior) i amb l'ajuda del drap cargolarem la massa i la deixarem reposar una mica mentre fem la crema.
Per fer la crema, barrejarem el mascarpone, el sucre i el cafè fins que quedi una crema homogènia.
Desenrosquem la massa (ha agafat una mica la forma del braç de gitano), la farcim de la crema de mascarpone i la tornem a enrotllar.
Per decorar l'enfarinem de sucre glass i hi esquitxem xocolata desfeta al gust.

2 comentaris:

  1. Maria Rosa!! Acabo de fer aquesta recepta i ja la tinc a la nevera refredant. Són els postres d'aquesta nit... fa pinta que estarà boníssim!!!!!!!!

    Sílvia's Lab

    ResponElimina