dimecres, 31 d’octubre del 2012

Panellets

Ingredients:



Per la massa
- 1kg d'ametlles en pols
- 800gr de sucre
- 3 clares d'ou
- pell ratllada d'una llimona

Pel guarniment
- codony
- 200 gr coco ratllat
- cireres confitades
- 1 clara d'ou
- 2 rovells d'ou
- 1 ou batut (per pintar)
- pinyons
- xocolata en pols
- xocolata de cobertura
- cafè soluble
- taronja confitada
- melmelada de taronja


Preparació:

Triturem el sucre fins aconseguir sucre glacé i l'afegim a l'ametlla en pols. Ho amassem tot, afegim dues clares (batudes amb forquilla prèviament) i la pell de llimona ratllada. Si és possible, deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 12hores (quan més reposi millor per a la seva elaboració).

Panellets de codony
Fem una tira llarga (tipus cordó) amb la massa, l'obrim pel mig i la farcim fer dins de codony. Després ho tanquem com un llibret i tallem transversalment la tira a la mida del panellet. Pintem cada panellet amb ou.

Panellets de pinyons o cirera
Fem boles amb la massa i afegim a sobre l'adornació que desitgem (pinyons, cireres, ametlles,....). Pintem cada panellet amb ou.

Panellets de coco
Barregem el coco ratllat (200gr), 150gr de sucre i una clara d'ou batuda amb forquilla. Fem boles amb la forma que volguem.

Panellets de cafè
Barregem la massa inicial amb dues cullerades de cafè soluble i un rovell d'ou. Fem boles, les arrebossem amb sucre glacé i donem forma de gra de cafè al panellet.

Panellets de xocolata
Barregem la massa inicial amb dues cullerades de xocolata en pols i un rovell d'ou. Fem boles, les arrebossem amb sucre glacé i fem un orifici a la zona central, el qual omplirem amb xocolata cobertura desfeta amb una mica de llet (o al banymaria o al microones).

Panellets de taronja
Barregem la massa inicial amb taronja confitada, tallada a troços i fem boles que també arrebossarem amb sucre glacé. Fem un orifici central i l'omplim de melmelada de taronja.

Panellets de sucre
Fem boles amb la massa inicial i les arrebossem amb sucre.


Tots els panellets els posem al forn a uns 200º entre 7 i 10 min (segons el forn).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada