divendres, 16 de març de 2012

Xató

Ingredients:
- escarola d'hivern
- bacallà dessalat i esqueixat
- anxoves
- bonítol amb oli o tonyina
- olives arbequines o negres

Salsa del xató
- 20 ametlles
-20 avellanes
- 1 tomàquet madur escalivat
- 4 o 5 alls escalivats
- 1 all cru petit (opcional)
- una molla de pa sec remullat amb vinagre
- 2 nyores
- sal, oli, vinagre, pebre vermell

Preparació:
Posem les nyores en remull perquè es reinflin ja que solament aprofitarem la polpa. Les rascarem amb un ganivet i junt amb les ametlles, avellanes, la molla de pa, el tomàquet i els alls, ho aixafarem en el morter o amb el turmix.
Hi afegim el pebre vermell, l'oli, el vinagre i la sal.
Posem en el plat l'escarola ben neta i escorreguda, el bacallà, les anxoves, el bonítol, les olives i ho amanim amb la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada