dissabte, 11 de març de 2017

Pastís de plàtan i iogurt (sense gluten ni lactosa)

Ingredients:
Per la base:
- 2oogr de galetes sense gluten
- 70gr de mantega de blat de moro

Pel farcit:
- 4 cullerades de sucre
- 2 cullerades d’aigua
- 4 plàtans
- 5 fulls de gelatina
- 3 iogurts naturals ensucrats sense lactosa
- 200ml de nata líquida sense lactosa

Per la cobertura:
- 200ml de nata líquida sense lactosa
- 2 iogurts naturals ensucrats sense lactosa
- 1 culleradeta de sucre (de postres)
- 3 fulls de gelatina
- Perles de xocolata (per la decoració)

Elaboració:
Millor preparar aquest pastís d’un dia per l’altre perquè quedi totalment quallat
Pel farcit, triturem les galetes i les mesclem amb la mantega, cobrim la base del motlle amb paper de forn i l’enfornem 10minuts a 180g (forn preescalfat). Retireu del forn el motlle i deixem-lo refredar. Hidratem els fulls de gelatina amb aigua freda. Fem un caramel amb el sucre i l’aigua, quan el sucre es comenci a fondre hi afegim els plàtans tallats a rodanxes i els coem 3 o 4 minuts sense deixar de remenar fins que quedin una mica rossos. Després l’hi afegim la nata i quan arrenqui el bull ho retirem tot del foc i ho triturem amb el túrmix. Afegim-hi la gelatina hidratada i escorreguda d’aigua i deixem-ho refredar una mica. Hi afegim els 3 iogurts ho remenem bé i ho aboquem sobre la base de la galeta. Reservem a la nevera un parell d’hores o fins que estigui ben quallat.
Per la cobertura hidratem la gelatina amb aigua freda, escalfem la crema de llet amb la culleradeta de sucre (de postres), hi afegim la gelatina i ho deixem refredar tot una mica. Després hi afegim els 2 iogurts i ho remenem. Aboquem la preparació el damunt del preparat de plàtan.  
Quan estigui quallat i fred, abans de servir-ho ho guarnim amb les perles de xocolata.

Cap comentari:

Publica un comentari