- 8 calamars
mitjans
- ½ kg de cloïsses
- Oli
- Sal
- 100gr de cansalada
curada (no fumada)
- 1 ou dur
- 4 pebrots del
piquillo o escalivat
- 30 gr de pinyons
Pel sofregit
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 100 ml de vi
blanc
- 250 ml de fumet
de peix(aproximadament)
Per la picada
- 1 grad’all
- Julivert
- Ametlles i
avellanes
- 20 gr de pinyons
- 1 culleradeta de
farina.
Preparació:
Netegem els
calamars i en reservem les potes i les aletes. Fem el fumet amb espines i algun
cap de peix (de lluç, rap, bruixa,...)amb una ceba, un tomàquet, una pastanaga,
un gra d’all, una fulla de julivert i ¾ de litre d’aigua. Deixem que bulli a
foc mig, fins que es redueixi a la meitat i després ho colem.
Posem les potes i
les aletes dels calamars en una paella amb una mica d’oli. A mig coure incorporem la cansalada. Quan
estigui tot cuit ho piquem amb la picadora procurant que no quedi un puré. Hi
afegim el pebrot, l’ou tallat ben petit i els pinyons. Amb aquesta massa farcim els calamars.
Els posem a la
cassola amb oli, sal i els deixem enrossir
una mica. Apaguem el foc.
Amb una paella, fem
el sofregit amb la ceba i el tomàquet ratllat, sal i una mica de sucre. A mig coure hi posem una culleradeta de
farina, li donem un parell de voltes, hi tirem el vi, deixem que s’evapori i afegim el fumet. Ho deixem coure una estona
fins que espesseixi , el passem per un
xino i ho aboquem per sobre del calamars.
Fem la picada amb
l’all el julivert, les ametlles, les avellanes i els pinyons. Ho afegim a la
cassola, junt amb les cloïsses que prèviament haurem obert al vapor.
Rectifiquem de
sal i deixem coure a foc baix uns minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada