- 4 ous
- 100 gr de sucre
- la ratlladura fina d'una taronja
- 70gr de farina
- 15gr de cacau pur amb pols
- una culleradeta de llevat (Royal)
- 100gr de dàtils a quarts (sense pinyol)
- 100g de rom
- sucre glacé
Per la crema
- 750ml de llet
- 6 rovells d`ou
- 150gr de sucre
- una pell de llimona
- una branca de canyella
- 75ml de rom
- una culleradeta de maizena
Preparació
En un pot en el foc, fem arencar el bull als dàtils i el rom i els reservem.
Muntem ben ferms els ous amb el sucre i la ratlladura de la taronja.
Incorporem-hi amb delicadesa la farina, el cacau i el llevat, tot passat pel sedàs, i aboquem la massa en
un motlle (folrat amb paper sulfurat).
Repartim els dàtils emborratxats per sobre de la massa, que els absorbirà cap a l'interior.
Quan estigui fret, hi posem,per sobre el sucre glacé
Per la crema, posem la llet en el foc amb la pell de la llimona i la canyella. Quan estigui calenta tanquem el foc i deixem que es refredi. Batem els rovells d'ou amb el sucre, la maizena i el rom, afegim la llet, ho posem en el foc i el tanquem abans que arrenqui el bull. Servim el pastís sencer a taula, fem el tall a gust de cada comensal i posem la crema el voltant.
*Recepta del pastís extreta de la revista "Cuines" feta per la Carme Ruscalleda. La crema, però, és d'elaboració pròpia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada