Brandada
- 1/2kg de bacallà
- 1 patata petita
- 4 o 5 grans d'all
- 200mg de crema de llet
- oli
Crep
- 2 ous
- 10gr de mantega
- 100gr farina
- mitja culleradeta de sal
- 250ml llet
- 2 cullerades d'aigua
Beixamel
- 1l llet
- 100gr farina
- 100gr mantega
- sal
- nou moscada
- pebrot del piquillo o escalivat
Elaboració:
Per la brandada - Bullim la patata i quan estigui cuita hi afegim el bacallà i apaguem el foc. Ho deixem uns minuts i ho escorrem.
Fregim els grans d'all amb l'oli i ho reservem. Posem en un recipient la patata, el bacallà, l'oli dels alls i la crema de llet. Ho triturem tot i comprovem si està bé de sal.
Pels creps - Posem la farina en un bol de treball i ho barregem amb la sal i els ous. Alleugerim la massa amb l'aigua i la llet, ho treballem amb la batadora fins que quedi ben integrada.
Ho deixem reposar una hora, aproximadament.
En una paella antiadherent a foc suau fem una pel·lícula de mantega i hi tirem la massa de crep. L'escampem ràpidament per tota la paella i quan estigui cuita, la girem i la coem 10 seg més per l'altra banda.
Fem la beixamel en una paella amb la mantega, la farina, la llet, una mica de sal i la nou moscada. Es trituren els pebrots i els afegim a la beixamel. Un cop feta la beixamel la colem.
Finalment, omplim els creps amb la brandada, posem la beixamel i el formatge ratllat per sobre i ho gratinem al forn.
Podem fer la mateixa recepta amb pasta de caneló.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada